Skip to main content

Dana 12. i 13. prosinca 2022. u Parizu održava stručna konferencija za pripadnike žurnih službi u organizaciji  International Emergency Drone Organization (u daljenjm tekstu IEDO) koji okuplja timove s bespilotnim letjelicama specijalizirane za krizna i hitna stanja i situacije. Predsjednik BSKS Hrvatska gosp. Bruno Kekez koji je ujedno i predstavnik Republike Hrvatske pri IEDO, bio je pozvan i najavljen kao govornik na IEDO Conference 2022, na temu upotrebe bespilotnih sustava uslijed potresa u Zagrebu te upotrebe bespilotnih sustava uslijed potresa Petrinji. Obzirom da je zbog svoji poslovnih obaveza i dužnosti nije bio u mogućnosti sudjelovati na istoj, pravovremeno je kontaktirao predloženog Državnog koordinatora gosp. Petra Kecmana iz JVP Zagreb te ga zamolio da preuzme ulogu govornika, obzirom da se planirao zajednički odlazak na IEDO Conference 2022. Gospodin Kecman rado je prihvatio prijedlog predsjednika BSKS Hrvatska.

Na konferenciji uz Petra Kecmana iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u ime Hrvatske vatrogasne zajednice sudjelovao je i načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu goisp. Siniša Petkoviček.

U sklopu Konferencije predstavljeni su i različiti noviteti u području industrije vezane za razvoj dronova te robotskih sustava i općenito novih tehnologija korisnih za žurne službe u svrhu sigurnijeg i efikasnijeg djelovanja u sklopu svakodnevnih aktivnosti.