Skip to main content
Danas je BSKS Hrvatska u suradnji s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo, Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, Javnom vatrogasnom postrojbom Zagreb, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Prečko te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Trnje, u prostorijama DVD-a Prečko organizirao radionicu pod nazivom “Drones for Good  2022”.
Uz suradnike koji su osigurali stručne govornike sudionici radionice bili su predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Hrvatske vatrogasne zajednice, Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića, DVD-a Prečko, DVD-a Zapad, DVD-a Trešnjevka, DVD-a Trnje, DVD-a Gornja Kašina,  DVD-a Petrovsko, Elektrane Grubišno Polje te članovi BSKS Hrvatska.
Radionica je imala za cilj upoznati sudionike sustava civilne zaštite i sudionike sustava vatrogastva s radom i ciljevima BSKS Hrvatska, važnosti poznavanja zakonske regulative te upoznavanje s istom kao i pobliže upoznavanje s BSKS Hrvatska i našim aktivnostima. Sudionici su se također upoznali i s važnošću sigurnog i učinkovitog upravljanja zračnim prostorom ali i aktivnostima u kojim je sudjelovao BSKS Hrvatska koje su se provodile za potrebe Ravnateljstva civilne zaštite, Državne intervencijske postrojbe  i Hrvatske vatrogasne zajednice.
Ovom prigodom predstavljeno je i za što sve Zagrebački vatrogasci koriste bespilotne sustave i na koji način, rad radne skupine za utvrđivanje potreba osposobljavanja ovlaštenih operatora bespilotnog zrakoplova („operator UAS-a“) u sustavu vatrogastva u čijem radu  sudjeluju i članovi BSKS Hrvatska, za što su sve koristili vatrogasci bespilotne letjelice uslijed potresa u Zagrebu ali te kako se koordinirao zračni prostor nakon potresa u Petrinji.
Važnost postojanja BSKS Hrvatska i našu viziju pozdravili su gosp. Damir Bezik inspektor je sigurnosti zračnog prometa – Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, gosp. Ranko Vuica  ASM Development Expert AMC Portal – Hrvatska kontrola zračne plovidbe, gosp. Kristijan Vuković Voditelj Službe za operativne poslove i analitiku – Ravnateljstvo civilne zaštite te gosp. Siniša Petkoviček načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu – Hrvatska vatrogasna zajednica koji se ovom prigodom i zahvalio u svoje osobno ime ali i u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika gops. Slavka Tucakoviča na dosadašnjoj suradnji BSKS Hrvatska s HVZ-om. Raduje nas činjenica da su svi navedeni iskazali da se raduju budućoj suradnji s BSKS Hrvatska.
Pred sam kraj predstavnicima CCAA, HKZP, JVP Zagreb, DVD Trnje i Elektrane Grubišno Polje uručen je simboličan poklon zahvale za sudjelovanjem i podrške na našoj prvoj radionici.
Vidimo se dogodine na Drones for Good 2023