Skip to main content

O NAMA

Bespilotni sustavi u kriznim situacijama

O nama

BSKS Hrvatska okuplja stručnjake iz svih relevantnih područja za sigurnu i učinkovitu upotrebu bespilotnih sustava u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine. BSKS Hrvatska ima članove diljem područja Republike Hrvatske. Rad BSKS Hrvatska  definiran je Zakonom o sustavu civilne zaštite.

Sustav civilne zaštite  sam po sebi je opasn u pogledu zaštite na radu, pogotovo jer je zbog prirode posla potrebno stalno usavršavati nove tehnike i sticati nova znanja što samim vremenom donosi i nove rizike. Bespilotni sustavi kao nova specijalizacija zahtijevaju temeljitu pripremu, ustroj i propisivanje pravila ponašanja i korištenja tehnologije. Kako bi se ubuduće minimalizirali rizici te na pravilan i siguran način upotrebljavali bespilotne sustave u svrhu zaštite te spašavanja te zaštite od požara. Kroz naše djelovanje pružiti ćemo stručne savjete kako je najučinkovitije upotrebljavati bespilotne sustave u kriznim situacijama, na što sve treba obratiti pozornost te ćemo uvijek operativno djelovati kada se god za tim ukaže potreba diljem Republike Hrvatske.

Ciljevi

  • Integracija bespilotnih sustava u sustav zaštite i spašavanja
  • Promicanje sigurne i učinkovite upotrebe bespilotnih sustava u Hrvatskoj
  • Sudjelovanje u promicanju i unapređivanju sustva civilne zaštite i sutava vatrogastva
  • Promicanje i zastupanje zajedničkih interesa svojih članova

Udruga sukladno ciljevima Udruge djelije na područiju međunarodne suradnje, obrazovanja, znanosti i istarživanja, tehničke kulture i zaštite i spašavanja.

Osnivačka Skuptina

Osnivačka Skupštin BSKS Hrvatska održana je 13. srpnja 2021. godine u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prečko u Zagrebu. Jedanaest stručnjaka iz područja zaštite i spašavanja, zaštite od požara, upravljanja zračnim prostorom, upravljanja rizicima te upravljanje zrakoplovima uvidjeli su potrebu za osnivanjem strukovne Udruge s misijom da se ujedine svi pripadnici žurnih službi u Republici Hrvatskoj koji koriste bespilotne sustave za potrebe zaštite i spašavanja. Nakon donošenja jednoglasne odluke o osnivanju Udruge i usvajanja Stauta, članovi osnivači izabrali su predstavnike u Upravni odbor i Nadzorni odbor BSKS Hrvatska.

Pozivamo sve koji žele podijeliti i unaprijediti svoje znanje i iskustvo te pomagati u slučaju katastrofe da se uključe u rad udruge.

BESPILOTNI SUSTAVI U KRIZNIM SITUACIJIAMA HRVATSKA

UNMANNED SYSTEMS IN EMERGENCY RESPONSES CROATIA

 

Sjedište:
Stenjevčica 5 , 10000 Zagreb

Registar udruga Republike Hrvatske
broj 21014368 od 07.12.2021.
u Zagrebu

OIB: 86814585892 

IBAN: HR1023600001102965074

BSKS Hrvatska u u medijima: